Masaže

Detox masaža obraza

Masaža obraza je prijetno in sproščujočo doživetje zaradi česar se počutite sveže in brez stresa. Na vašo kožo vpliva s pozitivnimi učinki saj pospešuje krvni obtok, povečuje prekrvavitev ter nahrani vaše celice s kisikom ter pomaga pri regeneraciji tkiv. Zmanjšuje anksioznost in lahko izboljša negativno razpoloženje. Sproščujoča masaža je lahko tisto, kar potrebujete za znatno zmanjšanje stresa. Masaža obraza stimulira limfni sistem in olajša izločanje toksinov iz obraznega področja. Limfni sistem igra ključno vlogo pri zdravju. Limf je čista tekočina, ki iz telesa odstrani toksine. Filtrira se skozi bezgavke in se premika v krvni obtok, kjer se lahko izločajo toksini. Premikanje mišic je potrebno za potiskanje limfne tekočine skozi telo. Pomanjkanje gibanja lahko privede do počasnega limfnega sistema in nastanka toksinov. Mnoge bezgavke so raztresene po celotni površini obraza, zlasti ob robu brade in čeljusti. V naši detox masaži obraza smo združili tehniki manualne limfne drenaže in masaže obraza za še bolj poživljajoč učinek.

Detox masaža telesa

Detox ali razstrupljajoča masaža telesa osvobodi telo strupov in odvečnih toksinov. Z detox masažo v telesu stimuliramo krvni in limfni obtok. Z zadostno prekrvavljenostjo telesa poskrbimo, da vsaka celica dobi dovolj kisika, hranilnih snovi in vode. Če je cirkulacija krvi v telesu oslabljena zaradi različnih dejavnikov, pride do mrzlih stopal in dlani, nepravilnega delovanja organov in lahko tudi do bolezni. Pomembno vlogo pri razstrupljanju telesa ima tudi limfni sistem. V limfnem sistemu se naberejo vse odpadne snovi telesa: virusi, bakterije, strupi in kemikalije. Poleg tega, da poskrbimo za primerno prehrano, lahko limfnemu sistemu pomagamo s pomočjo detox masaže. Detox masaža zajema prijeme klasične masaže s poudarkom na limfnem sistemu. Detox masaža je še bolj učinkovita v kombinaciji z ročno limfno drenažo.

Relax masaža telesa

Relax masaža oziroma antistresna masaža zajema masažo celega telesa s poudarkom na  vratu in zgornjemu delu hrbta, saj se tu največkrat kažejo posledice stresa v obliki napetosti. Nekoliko več kot pri klasični masaži masiramo tudi dlani in stopala. Masažni prijemi so bolj nežni vendar vseeno dovolj močni, da vzbudijo popolno relaksacijo telesa.

Masaža se izvaja z aromatičnim masažnim oljem sivke, ki še posebej blagodejno vpliva na stres. Eterično olje sivke je namreč naravni antibiotik, antidepresiv in pomirjevalo. Pomaga pri živčni in psihični preobremenjenosti, razdražljivosti, nespečnosti, živčnih boleznih itd.

Klasična masaža telesa

Klasična masaža ali Švedska masaža je masaža celega telesa, kjer gre za sistematično obliko dotikanja, ki vzbuja ugodje in izboljšuje zdravje, saj praktično zajema vsa tkiva. Takšna masaža ne vpliva samo na izboljšanje toka krvi, ampak posredno zelo ugodno vpliva na živčevje, predvsem na vegetativni živčni sistem.

Učinki masaže so telesne in duševne narave. Klasična masaža koristi predvsem mišičnemu sistemu, saj izboljšuje prekrvitev mišic in njihovo fleksibilnost. Preveč napete mišice se z učinkom masaže sprostijo, ohlapne mišice brez tonusa pa se napnejo. Z masažo tako izboljšujemo splošno počutje, vplivamo na kožo (odstranitev površinskih, mrtvih slojev in lusk, pa tudi izločkov znojnih in lojnih žlez), skeletne mišice (odstranitev mišičnih zatrdlin), krvni obtok (znižanje utripa in krvnega tlaka), sklepe ter obsklepne mišice (ohranja prožne in gibljive), podkožno maščobno tkivo, živčni sistem in na duševno počutje.

Masaža stopal

Stopala predstavljajo naše telo v malem, saj je vsaka točka na njih povezana z določenim organom ali delom telesa. S stimulacijo refleksnih točk na stopalih dosežemo sprostitev hrbtnih in vratnih mišic, vplivamo na delovanje notranjih organov, odpravljamo napetosti, izboljšujemo prekrvavitev telesa in vzpostavljamo notranje ravnovesje. Malo je stvari, ki sproščajo tako kot dobra masaža stopal. Po njej je telo osveženo, utrujene noge so spet lahke, občutek, da lebdite, pa dopolnjuje popolno sprostitev.

Želite podrobnejše informacije?

Za vsa dodatna vprašanja pokličite ali pišite na: